Vacatures voor vrijwilligers

Fijn dat u zich wilt inzetten als vrijwilliger! Want vrijwilligers zijn onmisbaar.

Onze vacatures

Hieronder vindt u openstaande vrijwilligersvacatures. We hebben een heel divers aanbod aan vrijwilligerswerk. Er is plaats voor doeners én denkers. Heeft u een eigen idee? Heeft u deskundigheid, of ervaring, die u graag wilt inzetten? Dan maken wij graag een afspraak.

Roosendaalvoorelkaar.nl

Op de website van Roosendaal voor Elkaar vindt u nog veel meer vrijwilligerswerk in Roosendaal. Kijk op: Roosendaalvoorelkaar.nl

 

Vacatures

3 vacature(s) gevonden

 • Vrijwilligers gezocht die graag een klus of boodschap doen voor een ander!

  Omgeving Bergen op Zoom, Roosendaal

  Gezocht praktische mensen zonder flauwekul

  Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die ons team Welzijnsdiensten in Bergen op Zoom willen komen versterken. Naast een supergezellig team bieden wij je ieder jaar weer een leuke eindejaarsattentie en een enorm aanbod aan leuke en interessante workshops. Heb jij enkele uren of een dagdeel per week ter beschikking? Vind je het leuk om maaltijden te bezorgen, boodschappen te doen, kleine klusjes op te knappen of te tuinieren? Spreekt het je aan je medemens een helpende hand toe te steken zodat deze zijn of haar zelfstandigheid kan behouden? Neem dan eens contact op met Saskya de Keijzer (06-18263780 of saskya.dekeijzer@wijzijntraversegroep.nl ) voor meer informatie. Samen kunnen we dan eens kijken wat de mogelijkheden zijn en wat het beste bij jou past. Één ding is zeker, niet alleen wij, maar zeker onze klanten, zijn geweldig blij met jou!

 • Vrijwillige Netwerkcoach in Roosendaal!

  Omgeving Roosendaal, Rucphen

  Vrijwillige Netwerkcoach gezocht!

  Een goed sociaal netwerk onderhouden en uitbouwen is niet voor iedereen even makkelijk. Soms wordt de kring om mensen heen zo klein dat de kwaliteit van het bestaan afneemt. Als vrijwillige netwerkcoach word je ingezet om het sociaal netwerk van bewoners in Roosendaal te versterken of juist op te bouwen. Je wordt getraind om met de methode ‘natuurlijk een netwerkcoach’ de hulpvrager te coachen, motiveren en activeren. De methode ‘natuurlijk een netwerkcoach’ kan worden beschouwd als een boeiende trektocht samen met de hulpvrager van A naar B.

 • Nieuwe vrijwilligers voor de werkgroep Rouw in Roosendaal gevraagd!

  Omgeving Roosendaal, Rucphen

  WIL JE SAMEN MET IEMAND IN ROUW OP PAD VAN DONKER NAAR LICHT?

  De werkgroep is voor de afdeling Roosendaal  op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor rouwbegeleiding; individueel of voor een groep. De werkgroep is ook op zoek naar mensen die willen meedenken en –werken in de kerngroep die de groep vrijwilligers aanstuurt.

  De werkgroep

  De werkgroep Rouwbegeleiding West-Brabant en Tholen wordt ondersteund door WijZijn Traverse Groep.

  Doel van de werkgroep is het bevorderen van de bewustwording ten aanzien van het omgaan met dood en rouw en  ondersteuning  bieden tijdens het rouwproces.

  In onze samenleving is het niet meer zo vanzelfsprekend dat dood en rouw bij het leven horen. Het liefst wordt er niet meer aan gedacht, niet over gesproken en wordt het snel vergeten. Voor rouwenden is het  belangrijk en fijn om er wèl over te spreken, ook na een paar maanden en ook na een jaar, drie jaar of langer.

  Openheid en erover praten helpt te leren leven met het verlies en de herinnering aan je dierbare levend te houden.

  De werkgroep ontwikkelt activiteiten rondom drie aspecten:

  Rouwbegeleiding bestaande uit:  individuele begeleiding, lotgenotengespreksgroepen  en Rouwcafé de Zoom

  Voorlichting: thema-avonden, lezingen en informatieavonden,

  Herdenkingsbijeenkomsten rondom Allerzielen.

  De werkgroep Rouwbegeleiding bestaat uit geschoolde vrijwilligers met verschillende maatschappelijke en professionele achtergronden.  Veel van deze vrijwilligers zijn ervaringsdeskundigen die hun eigen proces zodanig verwerkt hebben dat zij nu anderen kunnen en willen ondersteunen. Andere vrijwilligers heb werk gedaan (betaald of vrijwillig) waarin ondersteuning bij rouwverwerking een onderdeel was. Door het volgen van intervisies, bijscholingen en symposia op het gebied van rouw  ontwikkelen de vrijwilligers zich verder. Veel van de vrijwilligers dragen ook bij in de ontwikkeling van de werkgroep door bijvoorbeeld deel uit te maken van de kerngroep of bij te dragen aan de nieuwsbrief en andere communicatie.

  Wie zoeken wij?

  U heeft affiniteit met rouw en verlies. U beschikt over goede communicatieve vaardigheden of staat er voor open uzelf daarin te ontwikkelen. U bent bereid om een deel van uw vrije tijd te besteden aan medemensen die in rouw zijn.

  Herkent u zich in bovenstaande beschrijving en spreekt de werkgroep u aan? Dan is vrijwilliger worden bij de werkgroep mogelijk iets voor u.

  U dient als potentiele vrijwilliger de kadertraining te volgen waarin u als vrijwilliger o.a. kennis en training krijgt over rouw en verlies, begeleiding van rouwprocessen en het begeleiden van een Lotgenotengroep. Na de training evalueren we of de rouwbegeleiding iets is wat bij u past en welke begeleidingen u wilt gaan doen. Wij bieden vervolgens intervisies, bijscholingen en een onkostenvergoeding.

  Aarzel niet en meld u aan voor een vrijblijvend gesprek. U bent van harte welkom!

  Website: www.wijzijntraversegroep.nl/rouw-verwerking-en-verlies  

Stel uw vraag