Hulp voor kinderen met een taalachterstand

Heeft uw kind moeite met lezen en schrijven? Dan kan uw kind gemakkelijk een taalachterstand ontwikkelen. Het is daarom goed om op tijd aan de bel te trekken. Schakel de hulp in van WijZijn!

Hulp voor kinderen met een taalachterstand

Met uw kind spelen, spelletjes doen of voorlezen. Het is heel goed voor de (taal)ontwikkeling van uw kind. Toch is het niet voor iedereen gemakkelijk of vanzelfsprekend. Ouders kunnen het lastig vinden om hun kinderen spelenderwijs te stimuleren in hun ontwikkeling, bijvoorbeeld door een taalachterstand, andere culturele gewoontes of onzekerheid. Samen spelen en voorlezen zorgt onder meer voor een beter taalgevoel, een sterkere motoriek en een goede sociaal-emotionele ontwikkeling. Het verbetert de band tussen ouder en kind. Daarom biedt WijZijn diverse programma’s aan voor kinderen en ouders met een (taal)achterstand. Eén daarvan is de VoorleesExpress.

 

 

VoorleesExpress

De VoorleesExpress is bedoeld voor gezinnen met jonge kinderen (2-8 jaar), die een taalachterstand hebben. Een opgeleide vrijwilliger komt één keer per week een uurtje voorlezen bij u thuis. Twintig weken lang. U brengt samen een bezoek aan de bibliotheek om boeken uit te zoeken. Ook krijgt u tips om na afloop zelf te gaan voorlezen en de taalontwikkeling van uw kinderen te stimuleren. De Voorleesexpress is toegankelijk voor de inwoners van Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen en Steenbergen.

 

 

 

Meer informatie?

Klik op het icoontje van de Voorleesexpress.

Stel uw vraag