Nieuws

Wegwijs wordt Inwonersondersteuning Roosendaal

Vanaf maandag 26 oktober kunnen inwoners met vragen over werk en meedoen, zelfstandig wonen en leven, gezin en relaties, geldzaken en regelgeving, mantelzorg of onafhankelijke cliëntondersteuning terecht bij Inwonersondersteuning Roosendaal. Deze nieuwe toegang tot welzijn komt in de plaats van WegWijs Roosendaal.

Inwonersondersteuning Roosendaal is te bereiken op het nieuwe telefoonnummer 0165 - 75 00 50. Ook komt er een nieuwe website. Inwonersondersteuning Roosendaal is een samenwerking tussen MEE West-Brabant en WijZijn Roosendaal.

Ondersteuning zo dichtbij mogelijk

Het belangrijkste argument voor de ontwikkeling van WegWijs naar Inwonersondersteuning Roosendaal is, dat op deze wijze de ondersteuning aan inwoners zo dichtbij mogelijk in hun leefomgeving wordt georganiseerd. Hierdoor zijn we beter in staat te voorkomen dat mensen in kwetsbare situaties terecht komen. 

Gebiedsnetwerken

Inwonersondersteuning Roosendaal maakt deel uit van de vijf bestaande gebiedsnetwerken in de gemeente, die zijn verbonden aan bekende ontmoetingsplekken in de wijken. In deze gebiedsnetwerken zijn ook de wijkzuster, de wijkagent en de woonconsulenten van Alwel vertegenwoordigd. De intensieve samenwerking zorgt voor korte lijntjes, waardoor meldingen snel en effectief worden opgepakt. 

Ondersteuning op afspraak

Normaal gesproken zijn er inloopspreekuren in onder andere wijk- en buurthuizen. Vanwege de coronacrisis is er op dit moment geen vrije inloop mogelijk. Onze professionals werken voorlopig alleen op afspraak: op locatie en bij mensen thuis. 

Jeugdzorg en Wmo via gemeente 

Inwoners die recentelijk een voorziening toegewezen hebben gekregen voor Wmo of jeugdzorg blijven daarover contact houden met de gemeente. Met alle nieuwe vragen belt u vanaf 26 oktober naar Inwonersondersteuning Roosendaal op 0165 - 75 00 50.

Stel uw vraag