Nieuws

Ruim 30 deelnemers aan Roosendaals FIT! akkoord

Begin juli tekenden ruim 30 organisaties het allereerste Roosendaals FIT! akkoord. Het FIT! akkoord moet bijdragen aan fitte Roosendalers. Zowel op gebied van bewegen en sporten, maar ook door gezonde voeding en bijvoorbeeld het onderhouden van voldoende sociale contacten.

“Met dit FIT! akkoord willen we Roosendalers helpen om lichamelijk, geestelijk én sociaal fit te maken. Het gaat om veel meer dan bewegen en sporten. Het gaat ook om gezond eten en drinken, en om het stimuleren van voldoende sociale contacten. Als ik van de week in de krant lees dat uit een GGD-onderzoek blijkt dat een op de drie jongeren zich soms eenzaam voelt en een op de vijf zich psychisch ongezond voelt, denk ik dat dit FIT! akkoord niet op een beter tijdstip had kunnen worden gesloten,” aldus wethouder Klaar Koenraad, die ook namens haar collega wethouders René van Ginderen (sport) en Inge Raaijmakers (welzijn en vitale wijken en dorpen) het akkoord tekende. “Dat onderzoek is zelfs nog van vóór de coronacrisis. De verwachting is dat de aantallen inmiddels hoger liggen. En dan hebben we het ook alleen nog maar over jongeren.”

Begin van een brede beweging

Het ondertekenen van het FIT! akkoord is geen eindresultaat, maar juist het begin van een langer traject. Vanaf de ondertekening gaan de ruim 30 – en dat aantal groeit gestaag – deelnemende organisaties gezamenlijk werken aan een concrete FIT!-acties. En dat kan heel breed. Te denken valt aan een gezonde schoolkantine, sport- en beweegfaciliteiten in de openbare ruimte, voedingsadvies, wandel- en fietsapps, beweegcoaches in verzorgingstehuizen, ondersteuning bij activiteiten voor mensen met een krappe beurs.

Het vervolg

Nu het FIT! akkoord is ondertekend, worden alle acties verder uitgewerkt. Van vrijdag 18 september tot en met zondag 27 september is de eerste Roosendaalse FIT! WEEK. Een fitte samenleving staat dan centraal. Hoogtepunt wordt het FIT! FEEST op donderdag 24 september. Na de zomer worden de diverse uitgewerkte acties voor die week én voor de periode erna gepresenteerd. Het is de bedoeling dat vanaf nu nog veel meer organisaties zich aansluiten bij Roosendaal FIT!. Via fit@roosendaal.nl kunnen geïnteresseerden zich aanmelden of informatie opvragen.

Deelnemende partijen

De ondertekenaars van het Roosendaalse FIT!-akkoord zijn:

Associate Degrees Academie
Bibliotheek West-Brabant
Boer, winkel van het land
BSC Roosendaal
Buurthuis Keijenburg
Da Vinci College
Deltalent
DSTraining
Dynamo Roosendaal
Fontys Sporthogeschool
Gemeente Roosendaal
GGD West-Brabant
GGZ WNB
Groenhuysen
HV Heerle
Johan Cruijff College
KBO Kring Roosendaal
Kober Kinderopvang
Novadic-Kentron Preventie
OBS De Wending
OPPB
Rabobank Zuidwest-Brabant
RKVV Roosendaal
Roosendaalse Voetbal Federatie
SHV Boosters
SSNB
Stichting Social Klus
TWB Afd. Jeugdgezondheidszorg
WestWest
Wielerplatform Roosendaal
WijZijn Roosendaal

Stel uw vraag