Nieuws

Opbouwwerk versterkt de kracht van Buurtpreventie

Buurtpreventie draagt bij aan sterke wijken. Het verbindt mensen in de wijk. Dat zei Ad van Rijen, bestuurder van WijZijn Traverse Groep, tijdens een bedankavond voor 379 vrijwilligers van Buurtpreventie, in Theater de Kring in Roosendaal.

Burgemeester Niederer (Roosendaal), de teamchef van de politie, Rens van den Oever en Ad van Rijen complimenteerden de Buurtpreventisten met hun goede werk. De inzet van Buurtpreventie heeft effect: het aantal inbraken in Roosendaal daalde van 386 in 2015 naar 238 in 2016. Maar Buurtpreventisten doen meer dan alleen inbraken voorkomen, zei WijZijn-bestuurder Ad van Rijen. “Ze zorgen ook voor sociale samenhang. De opbouwwerker fungeert daarbij als een vliegwiel. Hij versterkt de kracht van Buurtpreventie.”

“Zoals in het Schrijverskwartier in Roosendaal. Het Buurtpreventieteam raakt daar in gesprek met bewoners: zij maken zich zorgen over het harde rijden in de wijk. Bewoners en het Buurtpreventieteam verzinnen gezamenlijk een oplossing: plantenbakken op straat, in de Rodenbachlaan. Bewoners gaan het groen in de bakken samen onderhouden. Een nieuw wijkproject is geboren. Bestaande contacten zijn verstevigd. Mensen vinden elkaar. In het Schrijverskwartier komt daar weer vanalles uit voort.  Zo zijn bewoners gaan helpen met de organisatie van de Burendag, in de Wieken.”

Lees meer over de avond voor Buurtpreventisten in de Bode.

Stel uw vraag