Nieuws

Mijn Buurt, dé sociale routekaart van Roosendaal

In de gemeente Roosendaal zijn tal van voorzieningen, verenigingen en buurtinitiatieven die een bijdrage leveren aan het welzijn van inwoners. Maar hoe zorg je dat mensen goed op de hoogte zijn van wat er speelt in zijn of haar wijk of dorp en mee kunnen doen? Mijn Buurt van WijZijn Roosendaal geeft inwoners dat overzicht en is daarmee dé sociale routekaart in Roosendaal. Mijn Buurt is het afgelopen jaar volledig geactualiseerd door opbouwwerker Arthur van Oosterhout.

Zoeken op wijk, dorp of categorie het is allemaal mogelijk in Mijn Buurt. In de digitale omgeving zijn meer dan 400 voorzieningen en verenigingen opgenomen waar inwoners terecht kunnen. Je vindt dus heel gemakkelijk de informatie bij jou in de buurt. Mijn Buurt is daarmee heel laagdrempelig en toegankelijk.

Continu in ontwikkeling

“Het actualiseren van alle gegevens was een behoorlijke klus”, zo stelt Arthur van Oosterhout. “In de loop der tijd verdwijnen bepaalde voorzieningen maar komen er ook weer nieuwe bij. Daarnaast zijn er wijzigingen van de contactgegevens. Al deze gegevens zijn nu gecheckt. Mijn Buurt blijft continue in ontwikkeling. Zo willen we de digitale omgeving nog toegankelijker maken en ook breder onder de aandacht brengen van inwoners.”

Wat is er te doen bij jou in de buurt?

“Mijn Buurt helpt inwoners om sneller informatie te vinden in hun eigen buurt. Laatst was er een mevrouw die in contact wilde komen met andere buurtbewoners. Via Mijn Buurt is zij nu aangesloten bij verschillende activiteiten in de wijk. Zo stimuleert het inwoners om naar buiten te gaan en anderen te ontmoeten. Daarmee draagt Mijn Buurt indirect bij aan de vitaliteit van inwoners en de leefbaarheid in dorpen en wijken.”

Bekijk Mijn Buurt Online

Heb je vragen of suggesties over Mijn Buurt? Stuur dan een e-mail naar mijnbuurt@wijzijntraversegroep.nl.

Stel uw vraag