Nieuws

Inwonersondersteuning Roosendaal van start

Sinds maandag 26 oktober kunnen inwoners van de gemeente Roosendaal met vragen over bijvoorbeeld zelfstandig wonen en leven, werk en meedoen, gezin en relaties, geldzaken en regelgeving, mantelzorg of onafhankelijke cliëntondersteuning terecht bij Inwonersondersteuning Roosendaal.

Deze nieuwe toegang tot welzijn komt in de plaats van WegWijs Roosendaal. Inwonersondersteuning Roosendaal is te bereiken op het nieuwe telefoonnummer 0165 - 75 00 50 of via de nieuwe website https://inwonersondersteuningroosendaal.nl/

Inwonersondersteuning Roosendaal is een samenwerking tussen MEE West-Brabant en WijZijn Roosendaal. De professionals van deze organisaties geven direct informatie of tips en denken mee over mogelijke oplossingen. Vaak is één telefoontje voldoende, maar het kan ook nodig zijn om een uitgebreider gesprek in te plannen om een goed beeld te krijgen van iemands situatie. 

Mantelzorg Roosendaal

Ook Mantelzorgsteunpunt Roosendaal heeft een plekje gevonden bij de nieuwe naam. De aan het steunpunt verbonden mantelzorgconsulenten zorgen ervoor dat elke mantelzorger in de gemeente Roosendaal die dat nodig heeft, ondersteuning op maat krijgt: van praktische tips tot respijtzorg.

Gebiedsnetwerken

Inwonersondersteuning Roosendaal maakt deel uit van de vijf bestaande gebiedsnetwerken in de gemeente, die zijn verbonden aan bekende ontmoetingsplekken in de wijken. In deze gebiedsnetwerken zijn ook de wijkzuster, de wijkagent en de woonconsulenten van Alwel vertegenwoordigd. De intensieve samenwerking zorgt voor korte lijntjes, waardoor meldingen snel en effectief worden opgepakt.

Stel uw vraag