Vacatures voor vrijwilligers

Fijn dat u zich wilt inzetten als vrijwilliger! Want vrijwilligers zijn onmisbaar.

Onze vacatures

Hieronder vindt u openstaande vrijwilligersvacatures. We hebben een heel divers aanbod aan vrijwilligerswerk. Er is plaats voor doeners én denkers. Heeft u een eigen idee? Heeft u deskundigheid, of ervaring, die u graag wilt inzetten? Dan maken wij graag een afspraak.

Roosendaalvoorelkaar.nl

Op de website van Roosendaal voor Elkaar vindt u nog veel meer vrijwilligerswerk in Roosendaal. Kijk op: Roosendaalvoorelkaar.nl

 

Vacatures

20 vacature(s) gevonden

 • Nieuwe buurtbemiddelaars gezocht in West Brabant en Tholen

  Omgeving Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Woensdrecht, Halderberge, Tholen, Steenbergen

  Vrijwilliger Buurtbemiddeling West-Brabant en Tholen

  De buurtbemiddelingsprojecten van WijZijn zoeken nieuwe vrijwilligers

  Bij buurtbemiddeling ondersteunen hierin opgeleide vrijwilligers bewoner met burenproblemen, overlast en irritaties om deze samen met de buren op te lossen. In Tholen, Steenbergen, Roosendaal en Bergen op Zoom neemt de vraag naar ondersteuning toe. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers. We organiseren op 28, 29 en 30 juni weer de driedaagse basistraining buurtbemiddeling voor nieuwe vrijwilligers en hebben nog enkele plekken beschikbaar.

   

 • Vrijwillige trainer bij WijZijn Bergen op Zoom (Vrijwilligersacademie) in Bergen op Zoom

  Omgeving Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Woensdrecht, Halderberge, Tholen, Steenbergen

  Vrijwillige trainer

  De Vrijwilligersacademie Bergen op Zoom organiseert workshops, trainingen, cursussen en presentaties voor vrijwilligers en mantelzorgers.


  De trainersgroep bestaat uit mensen met diverse achtergronden, die het leuk vinden om bezig te zijn met het overbrengen van kennis en het geven van inzichten en toepassingsmogelijkheden in het vrijwilligerswerk.

 • Organisatievrijwilliger bij WijZijn Bergen op Zoom (Vrijwilligersacademie) in Bergen op Zoom/ bij Roosendaal voor Elkaar in Roosendaal

  Omgeving Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Woensdrecht, Halderberge, Tholen, Steenbergen

  De Vrijwilligersacademie Bergen op Zoom/ vrijwilligerscollege in Roosendaal organiseert gratis workshops, trainingen, cursussen en presentaties voor vrijwilligers en mantelzorgers in Bergen op Zoom.
  Het aanbod wordt samengesteld om vrijwilligers en mantelzorgers te inspireren en te ondersteunen in het werk dat zij voor anderen doen.
  Het organiseren van de bijeenkomsten brengt het nodige werk met zich mee. Van idee tot realisatie is het belangrijk dat er goede afspraken worden gemaakt en dat acties worden opgevolgd binnen een doorgaans strak tijdschema.
   

   

 • Promotie/ communicatie vrijwilligers Roosendaal voorelkaar

  Omgeving Roosendaal

  WijZijn Traversegroep zoekt nieuwe enthousiaste vrijwilligers om het team van Roosendaal Voorelkaar te versterken.

  Roosendaal voorelkaar  is een netwerk van lokale websites waarop vrijwillige hulp wordt gevraagd en geboden. Via Roosendaal voorelkaar website kan iedereen hulp aanbieden of hulp vragen en zo met elkaar in contact komen ...

  We zoeken met name vrijwilligers die willen meedenken om in Roosendaal en de omliggende dorpen, de bekendheid te vergroten.

   

 • Vrijwilligers voor de Roosendaalse Voorelkaar teams gezocht!

  Omgeving Roosendaal, Halderberge

   

  Voor mensen die oog hebben voor het welzijn van anderen

  Vacature: team VOOR ELKAAR Tolberg

  Voor steeds meer mensen wordt het lastig om het hoofd financieel boven water te houden. Daarnaast staan veel mensen er alleen voor en krijgen maar weinig hulp meer vanuit de buurt of van familie. Van de andere kant zijn er ook mensen die iets willen betekenen voor anderen die zich bevinden in zo'n moeilijke situatie. In alle wijken in Roosendaal hebben we een team van actieve vrijwilligers bij elkaar die wekelijks de wijk in gaan om mensen te helpen met de volgende vragen of problemen:

 • Vrijwilligers gezocht voor buurtbemiddeling Roosendaal

  Omgeving Roosendaal, Rucphen

  Voor buurtbemiddeling Roosendaal zoeken we nieuwe vrijwilligers.
  Buurtbemiddeling is een project waarbij vrijwilligers bemiddelen bij burenoverlast, burenruzies en problemen tussen buren.
  De bemiddelaars
  o Kiezen geen partij
  o Luisteren met respect
  o Onderzoeken wensen, belangen en gevoelens van mensen bij het conflict
  o Helpen bewoners om zelf een oplossing te vinden
  o Houden alles vertrouwelijk
  o Krijgen een training in bemiddelen
  o Bemiddelen altijd met zijn 2en
  o Krijgen professionele ondersteuningBen jij degene die altijd bemiddelt wanneer er ruzie is in je gezin, familie of vriendengroep? Vind je het leuk om bij anderen achter de voordeur te komen en te luisteren naar hun verhaal. Woon je in Roosendaal of er vlakbij?
  Dan zijn we op zoek naar jou!

  Een achtergrond als mediator is niet nodig.
  Je ontvangt van ons een uitgebreide training en begeleiding in de vorm van coaching, bijscholing en intervisies.
  De volgende basistraining staat gepland op 15 en 16 september. Lijkt het jou leuk om je in te zetten voor buurtbemiddeling, meld je dan direct aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

   

 • Vrijwilliger Activering Crisisopvang Roosendaal

  Omgeving Roosendaal

  Wij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om bewoners van de crisisopvang te ondersteunen bij het doen van alledaagse taken. Op het moment vooral bij het helpen met klusjes en onderhoud van de tuin

  Onze crisisopvang is bedoeld voor mensen die door een crisis tijdelijk niet thuis kunnen wonen.

  Bewoners krijgen in de crisisopvang een eigen kamer. Voor ouders met kinderen is een familiekamer beschikbaar. Samen met de andere bewoners wordt gekookt, gegeten en schoongemaakt. Er is overdag en af en toe ‘s avonds begeleiding aanwezig. Eerst kunnen bewoners tot rust komen, daarna maken zij met hun begeleider een toekomstplan om hun problemen aan te pakken.

  Crisisopvang is beschikbaar voor de inwoners van de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen en Woensdrecht. 

   

 • Vrijwilliger Voorlezer bij de Voorleesexpress

  Omgeving Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen

  Geen kind zonder voorlezen: word voorlezer bij de VoorleesExpress

  Voorlezen, kinderen enthousiasmeren en ouders stimuleren; dat doe je als voorlezer. Je gaat twintig keer voorlezen bij een gezin thuis en neemt zelf een tas vol boeken mee. Samen kijken jullie hoe het voorlezen past in de thuissituatie. Hierin word je begeleid door een coördinator.  Ook laat je het gezin kennismaken met de bibliotheek.
  Wil jij je inzetten om taalachterstand bij kinderen te voorkomen? Hou je van voorlezen en wil je dit graag delen? Dan staat er ook een gezin op jou te wachten..

 • Vrijwilliger Coordinator bij de Voorleesexpress

  Omgeving Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen

  Coördinator bij de Voorleesexpress

  Omgeving Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen

  Geen kind zonder voorlezen: word coördinator bij de VoorleesExpress!

  De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis. We stellen ouders in staat om de taalontwikkeling van hun kinderen te stimuleren – op hun eigen manier. Twintig weken lang komt een vrijwillige voorlezer thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Het gaat hierbij om kinderen met een taalachterstand of kinderen die dreigen een achterstand op te lopen.

  Een coördinator ondersteunt vijf voorlezers en gezinnen en vormt de schakel tussen de voorlezer en de lokale projectleider.

  Lijkt het je leuk om als coördinator aan de slag te gaan? WijZijn coördineert het project in Roosendaal, Bergen op Zoom, Rucphen en Steenbergen.

 • Active vrijwiligers gezocht: Help jij mee om Roosendaal brandveiliger te maken?!

  Omgeving Roosendaal

  WIL JIJ NIEUWE CONTACTEN LEGGEN BIJ JOU IN DE WIJK? ERVARING OPDOEN VOOR JE CV? OF GEWOON IETS DOEN VOOR ROOSENDAAL?

  DAN IS DIT VAST IETS VOOR JOU!

  We zoeken mensen die het leuk vinden om samen met anderen een nieuw initiatief op te zetten om Roosendaal brandveiliger te maken. Ondernemers, netwerkers, regelaars en mensen die het fijn vinden om lekker bezig te zijn en de handen uit de mouwen te steken.

 • Taalpunt in de wijk Kalsdonk (Roosendaal) op zoek naar vrijwilligers !!

  Omgeving Roosendaal

  Een taalpunt is voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven ? Mensen die laaggeletterd zijn, kunnen terecht in het Taalpunt in Kalsdonk voor vragen rondom taal. Elke dinsdagochtend van 9.30 tot 11.30 is er een inloopspreekuur van het Taalpunt in het Gezondheidsplein Kalsdonk aan de Heilig Hart plein 38 in Roosendaal. We zitten op de 1ste verdieping en mensen kunnen daar binnen lopen zonder afspraak. We zijn er voor iedereen !

 • Vrijwilliger STA-team Kalsdonk en/of Burgerhout in Roosendaal

  Omgeving Roosendaal

  Voor mensen die oog hebben voor het welzijn van anderen

  Vacature: STA-team medewerker Kalsdonk en/of Burgerhout in Roosendaal

  Voor steeds meer mensen wordt het lastig om het hoofd financieel boven water te houden. Daarnaast staan veel mensen er alleen voor en krijgen maar weinig hulp meer vanuit de buurt of van familie. Van de andere kant zijn er ook mensen die iets willen betekenen voor anderen die zich bevinden in zo'n moeilijke situatie. In de wijk Kalsdonk en Burgerhout in Roosendaal hebben we een team van actieve bewoners bij elkaar die wekelijks de wijk in gaan om mensen te helpen met de volgende vragen of problemen:

  • Het wordt steeds moeilijker om de maand rond te komen met mijn geld.
  • Ik heb weinig contact met anderen. Ik voel me steeds meer alleen staan.
  • De verzorging van mijn partner wordt steeds zwaarder, hou ik dit nog wel vol ?
  • Ik heb last van de buren. Ik woon hier niet meer met veel plezier en voel me onveilig.

   

 • Vrijwillige trainingsondersteuner Vrijwilligerscollege Roosendaal

  Omgeving Roosendaal, Rucphen

  Het Vrijwilligerscollege Roosendaal is op zoek naar een vrijwillige trainingsondersteuner
   

  Het Vrijwilligerscollege Roosendaal organiseert workshops, trainingen, cursussen en presentaties voor vrijwilligers in Roosendaal.

  Deze bijeenkomsten worden samengesteld om hen te inspireren en te ondersteunen in het werk dat zij voor anderen doen.

  Als blijk van waardering voor hun belangeloze inzet zijn aan de deelname geen kosten verbonden.

  Het motto is ‘Leren van elkaar’.

   

  Om een bijeenkomst soepel te laten verlopen komt van alles kijken. Daarbij kunnen we wel een gastvrije, hartelijke trainingsondersteuner gebruiken!
   

   

 • Vrijwillige trainers, Vrijwilligerscollege Roosendaal

  Omgeving Roosendaal, Rucphen

  Het Vrijwilligerscollege Roosendaal is op zoek naar vrijwillige trainers
   

  Het Vrijwilligerscollege Roosendaal organiseert workshops, trainingen, cursussen en presentaties voor vrijwilligers in Roosendaal.

  Deze bijeenkomsten worden samengesteld om hen te inspireren en te ondersteunen in het werk dat zij voor anderen doen.

  Als blijk van waardering voor hun belangeloze inzet zijn aan de deelname geen kosten verbonden.

  Het motto is ‘Leren van elkaar’.

  De reacties van deelnemers aan bijeenkomsten, vragen uit het veld en ideeën van de trainers zijn de bron voor het samenstellen van het materiaal.

   

  Heb jij didactische vaardigheden en kennis om te delen en zie je het als een uitdaging om een bijeenkomst van de grond af op te bouwen, dan zijn wij op zoek naar jou!

   

   

 • Vrijwilliger met groene vingers gezocht

  Omgeving Roosendaal

  Wonen+ is onderdeel van WijZijn Traverse Groep en heeft als doel om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Wij werken aan dit doel door het aanbieden van diverse diensten zoals klusjes, administratieve ondersteuning, maatjes etc. Deze diensten worden uitgevoerd door vrijwilligers.

 • Vrijwillige coördinator Wonen+

  Omgeving Roosendaal

  Ben jij ondernemend, creatief en ben je geïnteresseerd in een coördinerende functie?

   

  Wonen+ in Roosendaal heeft als doel om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Wij werken aan dit doel door het aanbieden van diverse diensten zoals klusjes, administratieve ondersteuning, maatjes etc in Roosendaal en omgeving. Deze diensten worden uitgevoerd door vrijwilligers.

   

 • Vrijwillige Buurtbemiddelaars omgeving Roosendaal gezocht!

  Omgeving Roosendaal, Rucphen

  Vrijwillige buurtbemiddelaars gezocht

  Voor buurtbemiddeling Roosendaal zoeken we nieuwe vrijwilligers

  Buurtbemiddeling is een project waarbij vrijwilligers bemiddelen bij burenruzies.
  De bemiddelaars
  o Kiezen geen partij
  o Luisteren met respect
  o Onderzoeken wensen, belangen en gevoelens van mensen bij het conflict
  o Helpen bewoners om zelf een oplossing te vinden
  o Houden alles vertrouwelijk
  o Krijgen een training in bemiddelen
  o Bemiddelen altijd met zijn 2en
  o Krijgen professionele ondersteuning

   

 • STA-team medewerker Kalsdonk en/of Burgerhout in Roosendaal

  Omgeving Roosendaal

  Voor mensen die oog hebben voor het welzijn van anderen

  Voor steeds meer mensen wordt het lastig om het hoofd financieel boven water te houden. Daarnaast staan veel mensen er alleen voor en krijgen maar weinig hulp meer vanuit de buurt of van familie. Van de andere kant zijn er ook mensen die iets willen betekenen voor anderen die zich bevinden in zo'n moeilijke situatie. In de wijk Kalsdonk en Burgerhout hebben we een team van actieve bewoners bij elkaar die wekelijks de wijk in gaan om mensen te helpen met de volgende vragen of problemen:

  Het wordt steeds moeilijker om de maand rond te komen met mijn geld.

  Ik heb weinig contact met anderen. Ik voel me steeds meer alleen staan.

  De verzorging van mijn partner wordt steeds zwaarder, hou ik dit nog wel vol ?

  Ik heb last van de buren. Ik woon hier niet meer met veel plezier en voel me onveilig.

 • Kwetsbare mensen ondersteunen in het openbaar vervoer

  Omgeving Roosendaal

  Als mobiliteitsconsulent in de gemeente Roosendaal bent u het aanspreekpunt voor iedereen die meer wil weten over het openbaar vervoer en andere lokale vervoersmogelijkheden.

 • Doe-het-zelvers gezocht voor diverse klussen

  Omgeving Roosendaal

  Wonen+ is een project van WijZijn met als doel mensen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen. Wij doen dit door het aanbieden van diverse diensten zoals, klusjes, boodschappen, administratie en meer.

Stel uw vraag